סמבוסק גבינה

מנה קלאסית וטעימה עם מתכון פשוט וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סמבוסק גבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 כוסות יוגורט BIO תנובה למזיגה 1.5%
  • 3/4 כוס שמן
  • 200 גרם חמאה תנובה
  • 1 כפית תבלין עירקי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 קוביית שמרים + מים פושרים
  • למילוי:
  • 300 גרם גבינה בולגרית פיראוס 24%
  • 300 גרם צפתית פיראוס 5%
  • 250 גרם חמד פיראוס
  • 2 ביצים

אופן הכנה:

הכנה
1. מערבבים את כל החומרים לבצק ונותנים לבצק לתפוח במשך 30 דקות.
2. מערבבים את כל החומרים למילוי עד ליצירת בלילה אחידה.
3. לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו ויוצרים ממנו עיגולים.
4. בכל עיגול שמים במרכז מהמילוי, וסוגרים את העיגול ע"י לחיצה על הקצוות.
5. מסדרים את הסמבוסק על התבנית ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
דרג: