סלסלאות קדאיף עם מוס שוקולד לבן

סלסלות קדאיף מתוקות ומרשימות שמשלבות רכות ופריכות

מאת: אתי אמר-אסייג

דרג:
סלסלאות קדאיף עם מוס שוקולד לבן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למוס:
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 3 כפות דבש
  • 35 גרם חמאה רכה
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
  • לסלסלות:
  • 200 גרם אטריות קדאיף (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/3 כוס אבקת סוכר (50 גרם)

אופן הכנה:


הכנה:
1. ממיסים בסיר את השוקולד, 100 מ"ל השמנת מתוקה, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה. מכסים ומניחים במקרר ל-4-5 שעות.
2. מוציאים מהמקרר, מעבירים לקערת הקצפה, מוסיפים 100 מ"ל של שמנת מתוקה ומקציפים לתערובת תפוחה ויציבה.
3. מכינים את סלסלות הקדאיף: מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית משומנת.
4. מניחים את הקדאיף בקערה ומוסיפים חמאה ואבקת סוכר. מערבבים ביהיטב עם הידיים עד שכל האטריות מצופות בתערובת.
5. מניחים חופן אטריות בכף היד בצורת עיגול שטוח, מעבירים לתבנית ומהדקים לקבלת צורה של קערית קטנה. חוזרים על הפעולה. אופים את הסלסלות שנוצרו כ-5 דקות עד להזהבה. מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד להרכבת המנה וההגשה.
6. להגשה: מזליפים את המוס לתוך סלסלות הקדאיף ומגישים עם רוטב שאוהבים. ניתן להגיש עם רוטב פירות יער: מחממים סיר קטן, מוסיפים שקית של פירות יער אדומים קפואים, 3-4 כפות של סוכר חום ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך.
דרג: