סלסילות פילו במילוי עגבניות וקישואים צלויים עם מוצרלה

מאפה בצק פילו מעניין.תאווה לחך ולעיניים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלסילות פילו במילוי עגבניות וקישואים צלויים עם מוצרלה
שף מקצוען - קשה \ חלבי

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 דפי פילו מופשרים
  • 1/2 כוס חמאה מומסת
  • 1/2 1 חבילה של עגבניות שרי בינוניות
  • שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 2 קישואים בינוניים קלופים בקולפן וחתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ
  • 2 עגבניות מיובשות קצוצות
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 1/3 כוס בצל ירוק, פרוס לטבעות לא עבות
  • 1 כף עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כפית חומץ בן יין אדום
  • 3/4 כוס גבינת מוצרלה של תנובה, קצוצה גס

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור מראש ל- 170 מעלות.
2. מניחים על משטח העבודה דף פילו ומורחים אותו בחמאה מומסת.
3. מעל, במדויק, מניחים דף נוסף ומורחים גם אותו בחמאה מומסת, כך יוצרים כ-5 שכבות.
4. משמנים תבנית אישית קטנה (קוקוט) בחמאה מומסת.
5. בעזרת סכין חדה, חותכים את דפי הפילו עם סכין לרבעים, כך שיהיו לנו 4 ריבועים.
6. לתוך כל קוקוט מכניסים 1/4 אחד ודוחסים תוך סיבוב, כך שהבצק יהיה צמוד לדפנות והפינות יבלטו כלפי חוץ כשוליים גבוהים.
7. אופים במרכז התנור למשך 10-8 דקות עד להשחמה ומצננים.
8. בכל עגבניית שרי יוצרים חתך קטן ומעבירים לקערה.
9. יוצקים מעל העגבניות מים רותחים ומשרים לכמה דקות, חוצים וקולפים.
10. מחממים 2 כפות שמן זית.
11. מוסיפים את השרי הקלוף עם 2 שיני שום פרוסות, קוביות הקישואים, העגבניות המיובשות הקצוצות וקורט פלפל שחור גרוס וצולים 5 דקות תוך ערבוב, עד לריכוך קל.
12. מוסיפים את 1/3 כוס הבצל הירוק , כף עלי הבזיליקום הקצוץ וצולים לעוד 2 דקות.
13. מוסיפים כפית של חומץ בן יין אדום, קורט מלח גס ומוצרלה קצוצה.
14. צולים ל-2 דקות, מחלקים מהעגבניות החמות אל תוך סלסילות הבצק ומגישים.
 
דרג: