סלמון צלוי ביין ושמיר

אין זמן להכין ארוחה? קבלו מתכון מפנק של דג סלמון בחמש דקות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלמון צלוי ביין ושמיר
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן עבודה: 5 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 מנות פילה דג סלמון (ללא עצמות ושומן)
  • לימון טרי
  • חצי שן שום
  • 3/4 כוס יין לבן
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 1 כף עירית קצוצה
  • מלח
  • שמן זית
  • פלפל לבן גרוס

אופן הכנה:

1. בקערית מערבים 3/4 כוס יין, כף שמן זית, 2 כפות שמיר, קורט מלח ופלפל לבן ו-2 כפות מיץ לימון.
2. משרים את פילה הדג במרינדה כחצי שעה.
3. מחממים מחבת פסים כבדה על הגז ומורחים בשמן.
4. צולים את פילה הדג משני צידיו. בדקות האחרונות של הצליה מוסיפים משאריות המרינדה מעל הדג לספיגת טעמים תוך סיום הצליה.
5. להגשה: מניחים על צלחת מנה מהפירה, משטחים מעט ומפזרים מעל מגרגירי האפונה השלמים. מניחים את הדג החם מעל הפירה, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים חם.
 

דרג: