סלמון צלוי בבוטנים ולימון

פילה סלמון בתנור עם טוויסט בלתי צפוי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלמון צלוי בבוטנים ולימון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 מנות פילה סלמון
  • מלח גס
  • 4 כפיות מיץ לימון טרי
  • פלפל לבן גרוס
  • 4 כפיות שמן זית
  • מעט שמן זית לשימון התבנית
  • 5 כפות חמאת בוטנים חלקה
  • 3/4 כוס בוטנים גרוסים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. שוטפים את חתיכות הדג ומייבשים עם נייר מגבת.
2. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
3. מעל כל פילה סלמון יוצקים כפית מיץ לימון, כפית שמן זית ובוזקים מעט פלפל לבן גרוס, מורחים מעל כל נתח הסלמון. מכסים ומשרים לחצי שעה.
4. מורחים שמן זית על תבנית פיירקס. בוזקים קורט מלח גס על האזור בתבנית בו יונחו פילה הסלמון.
5. מעבירים את הסלמון לתבנית הפיירקס, מניחים עם צד העור כלפי מטה.
6. מעבירים 5 כפות של חמאת בוטנים לקערה, מחממים לכמה שניות במיקרו .
7. מורחים את חמאת הבוטנים הרכה מעל פילה הסלמון.
8. מעל הדגים מפזרים בוטנים גרוסים ודוחסים אותם קלות לתוך חמאת הבוטנים.
9. צולים בתנור החם מכוסה ברדיד אלומיניום למשך 15 דקות.
10. מסירים את הרדיד וצולים עד להשחמה קלה. מוציאים מן התנור ומגישים.

דרג: