סלמון ורוד בטריאקי קלי קלות

מנה פוטוגנית ורומנטית

מאת: קורל כהן

דרג:
סלמון ורוד בטריאקי קלי קלות
שף מתחיל - קל

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • נתח פילה סלמון גדול או מספר נתחי סלמון שהופשרו מראש( לייבש מהמיים שבאריזה )
  • כרבע חבילת חמאה ( 25 גרם )או מרגרינה בטעם חמאה
  • כחצי כוס רוטב טריאקי ( דומה לרוטב סויה )
  • כשתי כפות סוכר חום

אופן הכנה:

הכנה
1. בתבנית שמים חתיכת נייר אלומיניום גדולה מהדג מעט, מניחים הדג כשעורו כלפי מטה - כלפי נייר האלומיניום ומגביהים הנייר מהצדדים בלבד כך שנוצרת מעין ''סירה'' מנייר האלומיניום.
2. יוצקים את רוטב הטריאקי ומפזרים באחידות גירודים קטנים מהחמאה . מפזרים באחידות למעלה מהסוכר החום כפי שמפזרים סומסום.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני עד גבוה . למשך עשרים דקות בלבד ולא דקה יותר . (שמים במדף העליון או בגריל)עדיף להגיש חם.
4. ניתן להגיש גם פושר ואפילו קר למחרת. ניתן להכין שלבים ראשונים מראש ולשים במקרר את הדג בנייר הכסף שכבר תובל בסוכר וחמאה וברגע האחרון להוסיף את הטריאק ולשים בתנור.
אין לשים טריאקי זמן רב מראש. המתכון רומנטי כי הדג בצבע ורוד עטיפה מכסף ואפילו אתם יכולים להכין אותו בהצלחה.

דרג: