סלמון ברוטב שמנת , פלפלים ואננס

סלמון ברוטב שמנת , פלפלים ואננס

מאת: נגה שרון

דרג:
סלמון ברוטב שמנת , פלפלים ואננס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4-5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 קילו סלמון מחולק לפרוסות
  • מעט מיץ מלימון
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1 שמנת 10%
  • 2 פלפלים אדומים קלויים
  • 1/2 קופסאת אננס משומר חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  • * לפני ההכנות מכניסים 2 פלפלים אדומים לתנור בחום גבוה לקלייה. לפני שהפלפלים נשרפים (בערך חצי שעה) מוציאים אותם ונותנים להם להתקרר.
  • בתבנית מניחים את פרוסות הסלמון.
  • מעל שופכים מעט מיץ לימון, מורחים את שיני השום (ללטף את הסלמון עם השום הכתוש) מפזרים מלח ופלפל לפי הטעם ומעל שופכים 1/4 כוס יין לבן (לא חובה אבל מוסיף המון טעם). מכניסים לתנור ב-200 מעלות עד שהסלמון מקבל צבע שזוף אך לא נותנים לו להתייבש (בן 20 דקות לחצי שעה).
  • בינתיים מקלפים את הפלפלים הקלויים וחותכים לקוביות ומכניסים לסיר קטן. כשהסיר מתמלא בנוזליו של הפלפל מוסיפים שמנת 10% ומערבבים.
  • מוסיפים 2 שיני שום חתוכות או כתושות, פלפל שחור ומלח. לקראת רתיחה מוסיפים קוביות אננס משומר. גם לא חובה אבל מאוד מוסיף.
  • אחרי הרתיחה מכבים ומגישים את הסלמון יחד עם הרוטב.


  • דרג: