סלמון ברוטב בזיליקום ועלי מנגולד

פילה סלמון עם עשבי תיבול וגבינת כנען. לארוחות ערב מפוארות עם טעמים מפתיעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלמון ברוטב בזיליקום ועלי מנגולד
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 מנות סטייק סלמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • מיץ מלימון טרי
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ
  • 2 כפות + 1/3 כוס יין לבן
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 8 עלי בזיליקום קצוצים
  • 2 כוסות עלי מנגולד, קצוץ גס
  • פלפל לבן
  • גבינת כנען מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מפזרים משני צידי סטייק הסלמון מעט מלח ופלפל שחור גרוס. יוצקים מעט שמן זית על הסלמון ומעט מיץ מלימון טרי.
2. משרים ל-15-20 דקות.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4. מחממים 4 כפות שמן זית במחבת כבדה או במחבת פסים וצולים את הדג משני צידיו-כ-3 דקות מכל צד, חצי צליה. מניחים בצלחת בצד.
5. מוסיפים עוד 2 ככפות שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל הסגול הקצוץ כ-3 דקות. מוסיפים 2 כפות יין לבן וממשיכים לצלות למשך שתי דקות נוספות.
6. מוסיפים את השום הכתוש, 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה, עלי בזיליקום קצוצים ואת עלי המנגולד הקצוצים, 2 קורט מלח, מעט פלפל לבן ומיץ מחצי לימון.
7. מאדים עם 1/3 כוס יין לבן ומוסיפים מעל את הדגים. יוצקים סביב חצי כוס מים חמים.
8. מכסים ומעבירים לתנור חם למשך 15 דקות.
9. לאחר 15 דקות, מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינת כנען מפוררת בנדיבות, מחזירים לתנור כדי שהגבינה תתרכך מעט, מוציאים ומגישים חם.

דרג: