סלמון בפלפלים, פטריות, שמנת ופרמז'ן

לקראת חג השבועות מגיש לנו שף קובי פרסול מתכון לנתח סלמון עסיסי עשיר בטעם ובמרקם, המתאים כמנת פתיחה לארוחת החג או לימים בהם מתחשק לכם לפנק את המשפחה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: קובי פרסול

דרג:
סלמון בפלפלים, פטריות, שמנת ופרמז'ן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 מנות של פילה סלמון נקי מעצם ושומן (180 גרם האחת לערך)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לימון
  • 3/4 כוס קמח
  • חמאת תנובה
  • 12-15 פטריות חתוכות ל-1/4
  • 1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 3 כפות יין אדום
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
  • פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מניחים את הדג על צלחת ומעל מפזרים מעט מלח, פלפל שחור גרוס ומיץ לימון. משאירים כ-15 דקות לספוג טעמים.
2. מעבירים 3/4 כוס קמח לצלחת שטוחה ומפזרים על הצלחת. מניחים פילה דג אחד, הופכים ומניחים כך שהדג יצופה בקמח, מנערים קלות להורדת שאריות. כך מצפים את כל הדגים
3. במחבת בינונית מחממים 3 כפות חמאה לחום בינוני.
4. צולים את הדג כ-3 דקות מכל צד ( עדיין בחום בינוני) ומוציאים הצידה.
5. משאירים במחבת כמות של 2 כפות מהשומן ומוסיפים את הפטריות, השום, הפלפל האדום וקורט קטן של פלפל שחור גרוס.
6. צולים בערבוב 5 דקות.
7. מניחים את הדגים במחבת מעל הירקות, יוצקים 3 כפות יין אדום על הירקות ומצמצמים מעט את הנוזל.
8. מעל הירקות יוצקים את השמנת המתוקה.
9. מידי פעם מנערים קלות ומסמיכים מעל חום בינוני.
10. בוזקים על הרוטב מלח וכף מיץ לימון.
11. מידי פעם, בעזרת כף שטוחה הופכים את הדגים.
12. המנה מוכנה כאשר הרוטב הסמיך והצטמצם מעט.
13. מפזרים בנדיבות פרמז'ן מעל הדגים ומגישים מיד בלווית הרוטב.
 
דרג: