סלמון במילוי פסטו קצ’קבל ובזיליקום

הסלמון (כוכב בריאות אמיתי) יוצא מהתנור עסיסי במיוחד, בזכות מחית הפסטו הארומטית. טעים, חגיגי ובריא-בריא

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלמון במילוי פסטו קצ’קבל ובזיליקום
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ק"ג פילה סלמון מחולק לשניים
  • מעט שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • לפסטו קצ’קבל ובזיליקום:
  • 1 כוס דחוסה עלי בזיליקום
  • 100 גרם גבינת גלעד-קצ’קבל “קולאז’" מגוררת גס
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מכינים את הפסטו: מעבדים את מרכיבי הפסטו במעבד מזון עם להב מתכת לתערובת אחידה. ממליחים ומפלפלים בנדיבות. שומרים במקרר.
2. מכינים את הדג: מוציאים את הסלמון מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מניחים חצי סלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשצידו החתוך כלפי מעלה. מורחים עליו פסטו ומכסים בחצי השני (כשהעור כלפי מעלה). מומלץ לקשור בחוט שפגאט כל 4 ס"מ. מברישים מעל בשמן זית, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס ואופים 40-30 דקות, עד שהדג עשוי.
דרג: