סלט תרד בבלסמי, דבש ופלחי תפוז

סלט מרענן שילווה נפלא את ארוחת החג

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
סלט תרד בבלסמי, דבש ופלחי תפוז
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • צרור גדול עלי תרד שטופים ומופרדים מהגבעול
  • קוביות פילה תפוז (מקלפים היטב את התפוז בעזרת סכין משוננת –מוציאים את הפלחים לפי הפסים לעומק בשר התפוז בצורת "משולש" )
  • לרוטב:
  • 100 מ"ל חומץ בלסמי
  • מיץ מתפוז 1 בינוני
  • כפית מחוקה של ג'ינג'ר כתוש
  • כפית שום כתוש
  • כף מלאה דבש (ניתן להחליף בסילאן אם אין דבש)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 250מ"ל שמן זית איכותי
  • להגשה:
  • אגס קלוף חתוך לרצועות דקות
  • אגוזי מלך "קליפורניה"
  • פרוסות תפוז מסוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

יוצקים את את כל חומרי הרוטב כולל התבלינים לקערה ומערבבים נמרצות באמצעות מטרפה, עד לקבלת גוון חום כהה וסמיך.

הרכבת המנה והגשה:
1. מניחים בצלוחית מעט עלי תרד, מעליהם מס קוביות פלחי התפוז ושוב שיכבה של עלי תרד.
2. יוצקים בעזרת כף מהרוטב.

אפשר לעטר בשלוש רצועות של אגס טרי, ארבעה אגוזים ופרוסת תפוז מסוכר.
 


דרג: