סלט תפוחי אדמה וביצים ברוטב שמנת ובצל ירוק

הרבה יותר טעים מהסלט השגרתי של תפוחי האדמה במיונז. אם מבשלים את תפוחי האדמה במיקרוגל, גם מקצרים בהרבה את השהות במטבח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
סלט תפוחי אדמה וביצים ברוטב שמנת ובצל ירוק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 700 גרם תפוחי אדמה זעירים בקליפתם (הכי נוח - לקנות את אלה שארוזים בשקית מיוחדת לבישול למיקרוגל)
  • 4 ביצים גדולות
  • מלח
  • ½ פלפל אדום גדול
  • צרור בצלים ירוקים טריים ויפים (כ־15)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • ¼ כפית אורגנו מיובש
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון עם גרגרים שלמים

אופן הכנה:

אופן הכנה: 
  1. מבשלים את תפוחי האדמה במיקרוגל או במים רותחים עד שהם מתרככים. מצננים אותםעד שניתן לגעת בהם בלי להיכוות. מבשלים את הביצים במקביל. שמים אותן בסיר קטן, מכסים במים ומוסיפים כפית מלח. מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך 8 דקות מהרתיחה (עד לדרגה שהחלמון מבושל כמעט לגמרי, אבל מרכזו עדיין רך. כך מונעים היווצרות מעטה אפור־ירקרק סביב החלמון). מסירים מהאש, ומעבירים לצינון בקערה של מים קרים.
2. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים או לחצאים (תלוי בגודל). קולפים את הביצים.
3. חותכים את הפלפל האדום לרצועות דקות וקוצצים אותן לחתיכות באורך 1 ס"מ. מנקים את הבצלים הירוקים, חותכים ומסירים את השורשים ואת החלקים העליונים של הגבעולים - משתמשים רק בֽ־15 הס"מ התחתונים של הבצלים. חותכים את הבצלים לקטעים באורך 1 ס"מ. 
4. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הפלפל הקצוץ, ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את הבצלים ואת השום, וממשיכים לטגן ולערבב במשך 2 דקות. מוסיפים שמנת ואורגנו, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מתבלים בפלפל שחור ובמלח לפי הטעם. מבשלים במשך דקה או שתיים, רק עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהאש, ובוחשים פנימה את החרדל. יוצקים את הרוטב החם על תפוחי האדמה, ומערבבים בזהירות. טועמים ומתקנים את התיבול. 
5. לפני ההגשה חותכים את הביצים לקוביות גדולות, מוסיפים לסלט ומערבבים שוב. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.  
דרג: