סלט תפוחי אדמה ברוטב יוגורט

סלט מלא בדברים טובים המהווה ארוחה טעימה ומזינה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
סלט תפוחי אדמה ברוטב יוגורט
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6-4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם תפוחוני אדמה
  • 1/3 כוס קורנישונים, פרוסים לטבעות (מלפפונים חמוצים קטנטנים שמוכרים בצנצנת)
  • 2 ביצים קשות מקולפות וקצוצות
  • ½ בצל סגול קצוץ דק
  • ¼ כוס עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים דק
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 מיכל יוגורט תנובה
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • מלח ים לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • להגשה:
  • 4 צנוניות קטנות, פרוסות לטבעות דקות
  • צרור עלי עירית קצוצה דק

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מניחים את התפוחונים בסיר ומציפים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך. מסננים.
2. חוצים את התפוחונים, מניחים בקערה גדולה ומוסיפים את החומץ.
3. בקערה קטנה, מניחים את היוגורט, חרדל ושמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
4. מוסיפים לתפוחונים את טבעות הקורנישונים, הביצים הקצוצות, הבצל ועלי הפטרוזיליה ומערבבים.
5. מוסיפים את רוטב היוגורט לאט ובהדרגה. הרוטב צריך לכסות את כל הרכיבים אבל לא להטביע אותם. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
6. לפני ההגשה מפזרים מעל את פרוסות הצנונית ועירית קצוצה.


 


דרג: