סלט שעועית לבנה, סרדינים ועגבניות נוסח

סלט מיוחד לאוהבי הסרדינים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט שעועית לבנה, סרדינים ועגבניות נוסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: מנות 2

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס שעועית לבנה מהזן הגדול
  • 5 עגבניות בשלות קלופות
  • 1/3 כוס עלי בזיליקום, קצוצים גס
  • 1 כפית פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 1 פלפל אדום בינוני קצוץ
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 קופסת סרדינים, קצוצים גס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח גס
  • פלפל לבן גרוס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 בצל לבן גדול, קצוץ

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. משרים את השעועית כ-12 שעות בכמות משולשת של מים קרים.
2. מחליפים את המים, מעבירים את השעועית עם המים לסיר ומבשלים מעל חום בינוני עד לריכוך מלא.
3. מסננים ומצננים מתחת מים קרים זורמים.
4. קוצצים את העגבניות.
5. מערבבים השעועית, העגבניות הקצוצות וכל שאר המרכיבים ומעבירים לקירור למשך 30 דקות, לספיחת טעמים.
דרג: