סלט שעועית ירוקה, תירס ואורז פרא

סלט אורז רב טעמים המוגש על מצע עלי אורוגולה, מתאים כתוספת או כמנה צמחונית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט שעועית ירוקה, תירס ואורז פרא
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 שקית (800 גרם) שעועית ירוקה שלמה מוקפאת
  • 2 כוסות גרעיני תירס מוקפאים
  • 2 כוסות אורז מבושל (רגיל או רגיל + 1/4 כוס אורז פרא)
  • 3-2 צרורות אורוגולה או רוקט מנוקים מגבעולים קשים
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ דק (החלק הלבן בלבד)
  • 2 כפות עלי טימין טריים
  • 2 כפיות חרדל (מומלץ דיז'ון)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • 100 גרם צנוברים קלויים או גרעיני רימון

אופן הכנה:

הכנה:
1. לבשל את השעועית והתירס המוקפאים לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
2. להכניס את כל חומרי הרוטב לצנצנת זכוכית ולנער היטב.
3. לחתוך חצי מכמות השעועית לחתיכות.
4. לחתוך חצי מכמות האורוגולה.
5. לערבב את השעועית החתוכה, התירס, הפלפל, האורז והאורוגולה הקצוצה בקערה, לצקת מחצית מהרוטב ולערבב היטב.
6. לסדר בצלחת הגשה מצע של עלי אורוגולה ועליה שעועית שלמה ובמרכז את הסלט
7. לבזוק את שארית הרוטב על העלים והשעועית ולפזר מעל את הצנוברים או את גרעיני הרימון.

דרג: