סלט שעועית חומה, תפוזים ועגבניות מיובשות

סלט חם וטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט שעועית חומה, תפוזים ועגבניות מיובשות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גרם שעועית חומה
  • 1 תפוז בשל גדול
  • 2 עגבניות מיובשות
  • 6 זיתים שחורים מצומקים
  • 1/2 בצל אדום בינוני
  • 1 פלפל צהוב קטן
  • 1 פלפל ירוק קטן
  • 3 עלי בזיליקום גדולים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • 1/3 פלפל ירוק חריף
  • 1 כפית סילאן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מעבירים את השעועית החומה לקערה ומכסים בכמות כפולה של מים, משרים ל-10 שעות.
2. מסננים ושוטפים היטב.
3. מעבירים את השעועית לסיר ומכסים בכמות מים כפולה, מרתיחים את השעועית, מנמיכים מעט את הרתיחה ומבשלים לריכוך מלא.
4. מסננים ומצננים מתחת לזרם מים.
5. מקלפים את התפוז, ומקפידים להסיר את הציפה (החלק הלבן שבין הקליפה לפרי).
6. מחלקים לפלחים ומסלקים את הגרעינים, חותכים כל פלח עם סכין חדה ל-4 לרוחב כך שייווצרו מעין קוביות .
7. חותכים את העגבניות המיובשות לרצועות קצרות ודקיקות.
8. מגלענים את הזיתים וחותכים גס.
9. קוצצים את הבצל האדום.
10. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות.
11. חותכים את עלי הבזיליקום לרצועות דקות.
12. מעבירים את השעועית לקערה ומעל מוסיפים את הפלפלים החתוכים, הבצל, הבזיליקום, מיץ הלימון, קוביות התפוזים, 3 כפות שמן זית, מלח, הפלפל החריף, העגבניות המיובשות, הזיתים והסילאן.

דרג: