סלט שעועית וטונה נוסח איטליה

סלט רב טעמים היכול לשמש כארוחת ערב משביעה בפני עצמה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
סלט שעועית וטונה נוסח איטליה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות (300 גרם) שעועית לבנה מוקפאת "סנפרוסט"
  • מלח
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 2 שיני שום מעוכות
  • שמן זית
  • 1 קופסה (משקל מסונן 150-140 גרם) טונה משומרת בשמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ בצל סגול קטן פרוס דק
  • 2 כפיות לימון קצוץ דק (עם הקליפה)
  • פלפל שחור טחון טרי
  • פתיתי צ'ילי מיובש לפי הטעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים את השעועית הקפואה בסיר ומכסים במים.
2. מוסיפים לסיר 1 כפית מלח, גבעול רוזמרין, שיני שום מעוכות וכף שמן זית ומביאים לרתיחה.
3. מרתיחים במשך 3 דקות ומסירים מהאש. מסלקים את גבעול הרוזמרין ואת שיני השום, מסננים את השעועית ומעבירים את השעועית המסוננת לקערה.
4. מסננים את הטונה משמן הזית. מודדים 3 כפות משמן הטונה ויוצקים על השעועית החמה יחד עם כף שמן זית ומיץ לימון.
5. מערבבים בזהירות. מפוררים את הטונה לחתיכות גדולות ומוסיפים לשעועית יחד עם הבצל ועם הלימון הקצוץ.
6. מתבלים בנדיבות בפלפל שחור טחון טרי, מוסיפים ½ כפית עלי רוזמרין קצוצים ופתיתי צ'ילי לפי הטעם ומערבבים בתנועות הקפצה.
7. מגישים עם לחם.
דרג: