סלט קיסר

סלט על בסיס עלי חסה עם תוספות מפנקות. ארוחה קייצית מהירה וטעימה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
סלט קיסר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 1

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקרוטונים:
  • 3 פרוסות לחם כפרי, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 3 כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • 6 דגי אנשובי מפולטים מקופסת שימורים
  • 1 שן שום
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • ¾ כפית חרדל
  • ½ כוס שמן זית
  • 3 כפות גבינת פרמזן תנובה, מגורדת
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • עלים מ-3 לבבות חסה אייסברג, שטופים
  • גבינת פרמזן תנובה, מגורדת

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את קוביות הלחם בקערה ומערבבים עם 3 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור 10-15 דקות, עד לקרוטונים זהובים ופריכים.
3. להכנת הרוטב, קוצצים את נתחי האנשובי ושן שום עד לקבלת משחה. מעבירים לקערה.
4. בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים עם מיץ לימון וחרדל לתערובת אחידה. לאט ותוך כדי ערבול, מוספים את שמן הזית לתערובת בהדרגה עד שמתקבל רוטב סמיך ובוהק. מוסיפים את גבינת הפרמזן ותערובת האנשובי ומתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
5. להרכבת הסלט: בקערת הגשה, מערבבים את עלי החסה והקרוטונים עם הרוטב. מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת ומגישים מיד.


 
דרג: