סלט קינואה עם פולי סויה, עשבי תיבול וקוביות בולגרית

רק בריאות! בואו להכין סלט עשיר בדברים טובים שהוא ארוחה שלמה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט קינואה עם פולי סויה, עשבי תיבול וקוביות בולגרית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3/4 כוס גרגרי קינואה, שטופה
  • 3 כוסות מים
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 שקית פולי סויה מקולפים סנפרוסט
  • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לטבעות דקות
  • צרור עלי נענע, קצוצים דק
  • צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 1/3 כוס גרעיני דלעת, קלויים במחבת יבשה עד להשחמה
  • קוביות בולגרית 5% של פיראוס
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • מיץ לימון, סחוט טרי
  • שמן זית

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. בסיר בינוני, מניחים את גרגרי הקינואה ושן השום, מציפים במים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-15 דקות או עד שגרגרי הקינואה ספגו את כל המים.
2. מבשלים את פולי הסויה המקולפים לפי הוראות ההכנה המופיעות על גבי השקית. מסננים ומניחים בצד.
3. כשהקינואה מוכנה, מוציאים את שן השום מסיר ומוסיפים את פולי הסויה, טבעות הבצל הירוק, עלי הנענע והפטרוזיליה הקצוצים, חופן קוביות בולגרית וגרעיני הדלעת הקלויים. מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ומעט שמן זית ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
דרג: