סלט קייצי ים תיכוני

סלט מושלם שירענן לכם את הקיץ

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט קייצי ים תיכוני
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: מנות 3

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4-6 אגסים בשלים לאכילה אך מעט קשים
  • 6 תאנים
  • 1 בננה בינונית
  • 1 גבינה צפתית 5% מסדרת פיראוס
  • 50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי
  • לרוטב:
  • 1 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • 1 קופסת שימורי ליצ’י מסוננים
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • קורט סוכר
  • 1 כפית זנגביל טרי קצוץ
  • 1 כף מיונז

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. פורסים את האגסים לרבעים ומסירים את החרצנים.
2. פורסים את התאנים לרבעים או שמיניות ואת הבננה וגבעולי הסלרי לפרוסות דקות.
3. חותכים בתחילה את הגבינה ל-2 ואחר כך פורסים אותה לפרוסות דקות.
4. מסדרים בקערת הגשה את האגסים כמצע. מוסיפים מעל את פרוסות הבננה.
5. משבצים בין הפירות את פרוסות הגבינה ומפזרים מעל את הסלרי ואגוזי הפקאן.
6. מכינים רוטב מכל החומרים בעזרת מעבד מזון.
7. יוצקים את הרוטב מעל הסלט בקערה או בנפרד.
 

דרג: