סלט קטניות ורוקט באיולי פיסטוק

סלט קטניות משודרג עם מתכון לרוטב איולי שחייבים לנסות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: גבי סמלסון \

צילום: גבי סמלסון \

עיצוב: גבי סמלסון

דרג:
סלט קטניות ורוקט באיולי פיסטוק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לסלט:
  • 1 שקית שעועית עדינה שלמה מוקפאת סנפרוסט (600 גרם)
  • 1 שקית אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט (600 גרם)
  • 1/2 שקית פול ירוק מוקפא סנפרוסט (400 גרם)
  • צרור עלי רוקט , קצוצים
  • סלסלת נבטי אלפלפא
  • 2 כפות שמן זית
  • לרוטב האיולי:
  • 50 גרם פיסטוקים טחונים
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כפית חרדל
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח, פלפל לבן טחון
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן קנולה
  • לקישוט:
  • פיסטוקים, קצוצים גס

איך מכינים:

1.  מכינים את השעועית, האפונה והפול לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומצננים.
2.  הכנת האיולי:  שמים את כל החומרים למעט השמן במעבד מזון וטוחנים עד
     לקבלת תערובת אחידה . מוסיפים בהדרגה את השמן, תוך כדי ערבוב,  עד לקבלת מרקם אחיד.
3.  שמים בקערה גדולה את השעועית, האפונה, הפול, הרוקט והנבטים . יוצקים את שמן הזית   
    ומערבבים בעדינות.
4 .מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים את האיולי, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.
 



דרג: