סלט קטניות ורוקט באיולי פיסטוק

סלט ירוק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט קטניות ורוקט באיולי פיסטוק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית שעועית עדינה שלמה מוקפאת סנפרוסט
  • 1 שקית אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט
  • 1/2 שקית פול ירוק מוקפא סנפרוסט
  • צרור עלי רוקט, קצוצים
  • סלסלת נבטי אלפלפא
  • 2 כפות שמן זית
  • לרוטב האיולי
  • 50 גרם פיסטוקים, טחונים
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כפית חרדל
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח
  • פלפל לבן טחון
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן קנולה
  • לקישוט
  • פיסטוקים, קצוצים גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מכינים את השעועית, האפונה והפול לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומצננים.
2. הכנת האיולי: שמים את כל החומרים למעט השמן במעבד מזון וטוחנים עד קבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים בהדרגה את השמן, תוך כדי ערבוב, עד קבלת מרקם אחיד.
4. שמים בקערה גדולה את השעועית, האפונה, הפול ,הרוקט והנבטים.
5. יוצקים את שמן הזית ומערבבים בעדינות.
6 .מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים את האיולי, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.
דרג: