סלט קוסקוס בקארי עם צימוקים, קשיו וגבינת פטה

הקוסקוס המרוקאי, שהפך למאכל ישראלי, כאן עם גבינה מלוחה מתובלת בקריצה אסיאתית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט קוסקוס בקארי עם צימוקים, קשיו וגבינת פטה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית (350 גרם) קוסקוס מהיר הכנה
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו מלוחים
  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת פטה "פיראוס" מפוררת גס
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית אבקת קארי
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

אופן הכנה:

הכנה:
1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה, ללא תיבול, מעבירים לקערה ומצננים. מערבבים עם מזלג כדי להפריד את הגרגרים ולאוורר את הקוסקוס.
2. מוסיפים צימוקים, קשיו וכוסברה ומערבבים.
3. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל את גבינת הפטה ומגישים.
דרג: