סלט קולרבי וגזר עם גבינה ברוטב שומשום

סלט טעים כתוספת לארוחה או כארוחה קלה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט קולרבי וגזר עם גבינה ברוטב שומשום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • שמן חמניות
  • 2 כפות שומשום
  • סוכר
  • חומץ
  • שמן שומשום
  • סויה
  • 2 גזרים
  • 2 קולורבי בינוניים קלופים
  • 100 גרם גבינת כנען

אופן הכנה:


1. מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את השומשום עד להשחמת הגרגרים, מסירים מן האש ומצננים.
2. במחבת נוסף, ממיסים חצי כוס סוכר לקרמל חום ומיד (בזהירות) מוסיפים מעליו רבע כוס חומץ, כף שמן שומשום וכפית סויה.
3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות מבלי לערבב.
4. מוסיפים לרוטב שנוצר במחבת את השומשום השחום ומצננים.
5. חותכים לרצועות דקות כגפרורים את הגזר והקולורבי (מומלץ במכשיר חיתוך "מנדולינה").
6. מפוררים את הגבינה לתוך הירקות, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
7. משהים את הסלט כ-20 דקות במקרר. מוציאים, מערבבים קלות ומגישים.
 

דרג: