סלט צנוניות ובזיל בתחמיץ שומשום קלוי

פטרוזיליה יבשה או טרייה קצוצה דק

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף קובי פרסול

דרג:
סלט צנוניות ובזיל בתחמיץ שומשום קלוי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 צנוניות בינוניות שטופות וחתוכות לרצועות דקות-אפשרי בפומפיה גסה
  • 6 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
  • כף שומשום לבן
  • כפית קצח
  • לרוטב:
  • כף שמן זית
  • כפית חומץ הדרים
  • כפית שמן שומשום
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • כפית של דבש

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. במחבת טפלון חמה מערבבים בעזרת כף עץ את השומשום והקצח למשך דקה עד לקבלת צבע חום עדין ומורידים מהאש.
2. מעבירים לצלחת מכוסה בנייר סופג לצינון.
3. בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב .
4. יוצקים את הרוטב על הצנונית ומערבבים .
5. מעבירים לקערת ההגשה ומעל מפזרים מהשומשום והקצח הקלויים.
 

דרג: