סלט צבעוני לראש השנה

סלט שעועית עם רימונים ושקדים ברוטב עסיסי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט צבעוני לראש השנה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית שעועית צהובה חתוכה קפואה 'סנפרוסט' (800 גרם)
  • 1 שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה 'סנפרוסט' (800 גרם)
  • 2 כוסות גרגירי רימון
  • 100 גרם שקדים לבנים פרוסים קלויים
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1/3 כוס חומץ בן יין לבן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית גדושה חרדל
  • 1 כפית גדושה דבש
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • פלפל גרוס
  • מלח

אופן הכנה:

1. מביאים לרתיחה מים עם כף מלח בסיר גדול. לאחר מכן, מוסיפים שעועית צהובה ומבשלים אותה במשך 3 דקות. מסננים ומצננים.
2. חוזרים על הפעולה עם השעועית הירוקה.
3. מעבירים את שני סוגי השעועית לקערה גדולה ומוסיפים לתערובת רימונים ושקדים.
4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, יוצקים על הסלט ומערבבים.
דרג: