סלט פרחי ברוקולי וירקות פריכים בקרוטונים וקצ'קבל

הבטחתם לעצמכם שמהיום תתחילו דיאטה? בואו להתפנק עם סלט מלא כל טוב

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט פרחי ברוקולי וירקות פריכים בקרוטונים וקצ'קבל
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 פרח ברוקולי בינוני, טרי
  • מלח
  • 1 גזר קלוף
  • 1 מקל סלרי בינוני, נקי
  • 0.25 בצל אדום, פרוס דק
  • 0.5 סלק בינוני טרי, קלוף
  • 0.33 כוס שומר חתוך לרצועות עדינות
  • 2 צנוניות קטנות, נקיות משורש ועלים
  • 1 פלפל צהוב לא גדול
  • 0.75 כוס קרוטונים עדינים
  • מלח גס
  • פלפל לבן
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 80 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל" מגוררת בפומפייה גסה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. חותכים את הברוקולי הטרי לפרחים קטנים , את גזע הברוקולי הנותר שומרים לבישול מרק.
2. מרתיחים סיר עם מים וקורט מלח. לאחר הרתיחה מוסיפים את פרחי הברוקולי למים ומבשלים ל4-5 דקות, עד לריכוך קל בלבד (בודקים את הרכות בגבעולי הפרחים).
3. בעזרת כף רשת מוציאים את פרחי הברוקולי אל קערת מי קרח לעצירת הבישול. מסננים מהמים ומייבשים.
4. חותכים את שאר הירקות לצורת גפרורים (ג'וליאנים), מומלץ להשתמש בסכין "מנדולינה" המיועד לכך.
5. מערבבים את כל הירקות עם הקרוטונים והקצ'קבל ומתבלים ב-2 קורט מלח, קורט עדיו של פלפל לבן, 2-3 כפות שמן זית וכף מיץ לימון.
6. משרים לכמה דקות לספיגת טעמים, מערבבים שנית ומגישים מיד.
דרג: