סלט פסטה עם רוטב טונה פיקנטי

ארוחה שלמה בצלחת: רוטב פסטה, השואב את השראתו מהכריך הטוניסאי האהוב, שילוב של טונה, רוטב עגבניות פיקנטי ועשבי תיבול מועשרים בשמנת ומוגשים עם גבינות פיקנטיות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט פסטה עם רוטב טונה פיקנטי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 3

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פסטה קצרה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים עבה
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 2 קופסאות טונה משומרת בשמן/מים, מנוקזת
  • 500 גרם סלט מטבוחה מוכן
  • 500 גרם סלט טורקי
  • זיתים שחורים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • פלפל שחור
  • מלח גס
  • 1/2 כוס עלי רוקט קצוצים
  • חופן עשבי תיבול טריים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה וריחן)
  • 1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • זיתים שחורים פיקנטיים לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפסטה בסיר גדול, מנקזים ממנה את המים ושומרים בצד.
2. מחממים במחבת עם שוליים מוגבהים את שמן הזית ומטגנים בזריזות את הבצל והשום. שומרים שלא ישחימו. מוסיפים למחבת את הטונה, סלט המטבוחה, הסלט הטורקי ומערבבים יחד.
3. כשהרוטב מתחיל לבעבע, מוסיפים את הזיתים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מנמיכים את האש. מוסיפים את השמנת וחצי מכמות עשבי התיבול הקצוצים. מערבבים היטב.
4. יוצקים את הרוטב על הפסטה המוכנה, מפזרים מעלי את פתיתי הפרמזן ואת שארית עשבי התיבול. מקשטים בזיתים שחורים ומגישים.

דרג: