סלט פסטה עם אפונה ירוקה, עשבי תבלין ופרומעז

סלט נפלא וצבעוני שהוא ארוחה טעימה ועשירה העומדת בפני עצמה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
סלט פסטה עם אפונה ירוקה, עשבי תבלין ופרומעז
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם פסטה קצרה (פוזילי, פנה וכו')
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • חופן עשבי תבלין, סוג אחד או תערובת לבחירה (שמיר, נענע, כוסברה), קצוצים
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • מיץ לימון, סחוט טרי, לפי הטעם
  • שמן זית
  • ½ גליל גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות
  • חופן פיסטוקים, קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס

אופן הכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל האריזה ומסננים.
2. מבשלים את האפונה לפי הוראות ההכנה שעל האריזה ומסננים.
3. בקערה גדולה, מניחים את הפסטה המבושלת, אפונה ירוקה, עשבי התבלין, שן שום וקליפת לימון. מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית, לפי הטעם. מפזרים מעל את גבינת הפרומעז והפיסטוקים הקלויים ומגישים מיד.  
דרג: