סלט פסטה מלאה עם נתחי חזה עוף בדבש וחרדל ותמרים מיובשים

סלט פסטה מלאה עם נתחוני חזה עוף בדבש וחרדל ותמרים מיובשים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט פסטה מלאה עם נתחי חזה עוף בדבש וחרדל ותמרים מיובשים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 קורט מלח דק
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט שום כתוש
  • 0.25 כפית חרדל גרגירים
  • לסלט:
  • 0.5 "פרפר" חזה עוף נקי מעצם, שומן ועור
  • 120 גרם פסטה מקמח מלא
  • 1 כף עלי טימין קצוצים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 גזר בינוני
  • 0.25 שן שום כתוש
  • 1 כפית מיץ לימון טרי
  • 2 כף שמן זית
  • 2 חופן עלי סלק טריים
  • 0.5 צנון בינוני
  • 6 תמרים מיובשים
  • 5 עגבניות שרי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה בכמות גדולה של מים עם 2 קורט מלח לרמת בישול "אל דנטה", מסירים מן האש, מסננים ושוטפים במים.
2. מפזרים מעל שני צידי חזה העוף מהטימין , קורט מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס, מורחים מהשום הכתוש, יוצקים מיץ לימון טרי ומעל יוצקים כף שמן זית.
3. משרים לחצי שעה מכוסה, מידי 5 דקות "מעסים" מעט את חזה העוף במרינדה.
4. מחממים מחבת לצלייה ויוצקים כף שמן זית. צולים את חזה העוף משני צידיו מעל חום בינוני. מצננים וחותכים לרצועות בינוניות.
5. חותכים את עלי הסלק לרצועות גסות, חוצים את הצנון ופורסים דק, מגלענים את התמרים וחותכים גס, חוצים את עגבניות השרי, חוצים את הגזר לאורכו ופורסים דק.
6. מעבירים את חומרי הסלט לקופסה גדולה, ללא ערבוב.
7. מכינים את הרוטב בניעור חזק של כל המרכיבים בצנצנת קטנה ואטומה.
8. לפני הארוחה מערבבים את הרוטב והירקות ביחד בקופסה.
דרג: