סלט פסטה, ברוקולי, עגבניות צלויות, צלפים וגבינה בולגרית מעודנת

סלט פסטה, ברוקולי, עגבניות צלויות, צלפים וגבינה בולגרית מעודנת, מתכון לשבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט פסטה, ברוקולי, עגבניות צלויות, צלפים וגבינה בולגרית מעודנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6-8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעגבניות:
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לסלט:
  • 500 גרם פסטה חלולה (קונכיות, פנה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 תפרחת ברוקולי חתוכה לפרחים קטנים
  • 1/4 כוס צלפים שטופים ומסוננים היטב
  • 1 קוביה (250 גרם) גבינה בולגרית מעודנת 5% , חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כף מיונז
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  • מכינים עגבניות צלויות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מסדרים את חצאי העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
  • צולים כ-25 דקות עד להזהבה. אפשר להכין מראש ולשמור בכלי אטום במקרר.
  • בינתיים מכינים את הפסטה: מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת
  • אל-דנטה (שהפסטה תהיה רכה מבחוץ ובעלת מרקם נגיס במרכז).
  • מסננים היטב, מוסיפים שמן ומערבבים למניעת הידבקות. מעבירים לקערה.
  • מכינים את הברוקולי: חולטים את פרחי הברוקולי כ-2 דקות במים רותחים, עד שמתרככים מעט. מסננים ומעבירים למים קרים להפסקת הבישול ושמירה על הצבע הירוק. מסננים היטב.
  • מכינים את הסלט: מוסיפים עגבניות, ברוקולי וצלפים לקערת הפסטה.
  • מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.


  • דרג: