סלט פלפלים בליווי גבינת עיזים בתחמיץ זעתר טרי

סלט פלפלים בליווי גבינת עיזים בתחמיץ זעתר טרי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט פלפלים בליווי גבינת עיזים בתחמיץ זעתר טרי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 5 כפות שמן זית איכותי
  • 1/2 שן שום פרוסה דק
  • קורט מלח
  • 1/4 כפית סוכר
  • 150 גרם גבינת פרומעז
  • 10 זיתים מושחרים, קצוצים
  • 1 עגבניה מיובשת, קצוצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 פלפל אדום בינוני
  • 1 פלפל ירוק בינוני
  • 1 פלפל צהוב בינוני
  • 1/2 פלפל חריף ירוק קטן (לא חובה)
  • שמן לטיגון עמוק
  • עלים מ-2 גבעולי זעתר טריים

אופן הכנה:

1. מחממים את השמן לחום בינוני.
2. מנקבים עם קצה סכין 3 חורים קטנים בפלפלים.
3. מטגנים את הפלפלים בשמן עד להשחמה – יש לסובב את הפלפלים בזהירות בתוך השמן.
4. מוציאים למסננת ל-2 דקות ומעבירים לשקית מרשרשת, מוציאים את האוויר וקושרים.
5. לאחר 20 דקות קולפים בעדינות את הפלפלים ומרחיקים את הגרעינים והגבעול.
6. חותכים את הפלפלים לרצועות עבות ומניחים בקערה.
7. בקערית טורפים היטב שמן זית, חומץ בן יין אדום , שום, מלח, סוכר ועלים מ-2 גבעולי זעתר.
8. יוצקים מהרוטב על הפלפלים ומשרים במקרר לשעתיים.
9. את הגבינה מוסיפים לפלפלים בתוספת הזיתים והעגבניה המיובשת.
10. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה.

דרג: