סלט פירות בסירופ וניל נענע וקרם פרש

קינוח מושלם וטעים במיוחד על טהרת הפירות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט פירות בסירופ וניל נענע וקרם פרש
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג פירות קיץ חתוכים לקוביות קטנות או פרוסות: תאנים, מנגו, שזיפים, נקטרינות, ענבים שחורים ולבנים, תפוחי עץ ופירות נוספים
  • לסירופ וניל - נענע:
  • 0.5 כוס סוכר
  • 1/4 1 כוסות מים
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 2 מקלות וניל חצויים
  • 4 ענפים של נענע טרייה
  • מיץ מחצי לימון
  • להגשה:
  • 500 מ"ל קרם פרש "השף הלבן"
  • מעט דבש

אופן הכנה:

1. שמים בסיר את כל המרכיבים לרוטב מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ- 15 דקות, עד שמקבלים סירופ סמיך.
2. מסירים מהאש ומצננים. מגרדים לתוך הסירופ את הגרגרים השחורים ממקלות הוניל, מסירים את הנענע.
3. שמים את הפירות החתוכים בקערה, יוצקים עליהם את הרוטב - אם רוצים מוסיפים מעט ליקר גראן מרנייה, מקררים היטב למשך מספר שעות.
4. מחלקים את הסלט לגביעי זכוכית מקוררים, שמים מעל כפית גדושה קרם פרש, מטפטפים דבש ומגישים.

 


דרג: