סלט פטריות על מצע עלים ירוקים

סלט חם עם פטריות ברוטב סויה מתקתק ונגיעת בזיליקום

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט פטריות על מצע עלים ירוקים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית פטריות שלמות מוקפאות סנפרוסט (600 גרם)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות רוטב סויה אוליביה
  • 2 כפות יין לבן
  • 1/2 כפית שטוחה סוכר
  • 2 כפות בזיליקום, קצוץ גס
  • 3 כפות בצל ירוק, חתוך גס
  • 2 כפות אגוזי מלך, קצוצים
  • 1 כף צנוברים
  • לסלט:
  • 10 עלי חסה ערבית, חתוכים גס
  • 2 חופני עלי בייבי
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה:

1. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה במשך 8 דקות. מסננים ושומרים בצד.
2. מוסיפים למחבת שמן זית, שמן שומשום, שום ומטגניםעד הזהבה.
3. מוסיפים את הפטריות, רוטב סויה, יין, ותבלינים ומקפיצים כ- 2 דקות נוספות.
4. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים את הפטריות החמות.
5. מוסיפים את הבזיליקום והבצל ומערבבים
6. מפזרים את האגוזים והצנוברים מעל. לגיוון, ניתן לפזר גבינת רוקפור מגוררת מעל.

דרג: