סלט עלים ירוקים עם אגסים וגבינת רוקפור

השילוב המנצח בין פירות וגבינה כחולה בסלט קלאסי ושמח. הענבים מגירים את עסיסם פנימה והופכים לחלק מהרוטב, והפקאן משלב קצת פריכות. לגבי הירוקים: כל העלים הירוקים העדינים יתאימו - חסה, סלנובה, תערובת ירוקים, ארוגולה ואחרים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט עלים ירוקים עם אגסים וגבינת רוקפור
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 24 עלים פנימיים ופריכים של חסה או שלוש כוסות של מיקס עלי בייבי, שטופים ויבשים
  • 2 אגסים קשים יחסית, פרוסים לפרוסות
  • 1 אשכול קטן של ענבים ירוקים או אדומים
  • 3 כפות שמן זית
  • 50 גרם אגוזי פקאן שלמים
  • 60 גרם גבינת רוקפור/גליל 26% שומן, תנובה, קצוצה גס עם סכין

אופן הכנה:

1. שמים בקערה גדולה ויפה את העלים השטופים.
2. מוסיפים את האגסים והענבים ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות.
3. מוסיפים את הפקאן והרוקפור, נותנים עוד ערבוב קל ומגישים מיד.
דרג: