סלט עלים ירוקים ואבוקדו עם גבינת פרומעז מטוגנת

סלט מיוחד ומושלם לכל אירוע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט עלים ירוקים ואבוקדו עם גבינת פרומעז מטוגנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לסלט:
  • 2-3 סוגים של עלי חסה פריכים (מסולסלת, ערבית, אמריקאית)
  • 1 צרור ארוגולה (רוקט)
  • 20 עלי ריחן קטנים
  • 20 עלי תרד טריים מאוד
  • 2 אבוקדו בשלים קלופים וחתוכים לקוביות
  • לרוטב:
  • 1 כפית חרדל משובח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון טרי
  • 1/3 כוס חומץ בלסמי או חומץ בן יין
  • 3/4 כוס שמן תירס או שמן זית
  • לגבינה:
  • 2 גלילים של גבינת קולאז’ פרומעז קרה
  • 1 כוס קמח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות עלי טימין קצוצים
  • 2 ביצים טרופות
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • אגוזים
  • לחם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. קורעים את עלי החסה ושמים בקערה, מוסיפים את עלי הארוגלה, הריחן והתרד. מוסיפים את האבוקדו.
2. שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.
3. פורסים את הגבינה לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
4. שמים בקערה את הקמח, התבלינים ועלי הטימין ומערבבים, טובלים את פרוסות הגבינה בתערובת ואז בביצים הטרופות ושוב טובלים בתערובת הקמח (אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד לטיגון).
5. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הגבינה משני הצדדים עד להזהבה.
6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מסדרים מעל את פרוסות הגבינה, זורים את האגוזים ומגישים עם לחם טרי.

דרג: