סלט עוף וסלרי עם גרעיני חמנייה חריפים

הארוחה מושלמת ליום חם. קרירה, קלילה ומשביעה. גרעיני החמנייה המטוגנים מוסיפים לסלט פריכות ופיקנטיות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון

דרג:
סלט עוף וסלרי עם גרעיני חמנייה חריפים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: מנות 4-6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כפית שמן זית
  • 1/8 כפית פתיתי צ'ילי
  • קורט נדיב של פפריקה מעושנת
  • קורט נדיב של מלח
  • 1/4 כוס גרעיני חמנייה קלופים
  • 8 גבעולי סלרי יפים ושטופים היטב
  • כמה עלי סלרי בהירים (מהגבעולים הפנימיים)
  • 6 מלפפונים חמוצים בינוניים כבושים במלח
  • מארז (420 גרם) חזה עוף אמיתי בתיבול עוף "מאמא עוף"
  • 1/4 כוס חמוציות מסוכרות (רצוי מופחתות סוכר)
  • 3 כפות עלי נענע קצוצים
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • 3 כפות מיונז משובח
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • קופסה קטנה של נבטי צנונית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הגרעינים החריפים. במחבת קטנה מערבבים שמן זית ופתיתי צ'ילי, ומחממים מעל להבה בינונית. מוסיפים פפריקה מעושנת, מלח וגרעינים ומטגנים תוך ערבוב עד שהגרעינים מזהיבים. שופכים מיד לצלחת מרופדת בנייר סופג.
2. פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות בעובי 5 מ"מ. קוצצים את עלי הסלרי. חוצים את המלפפונים החמוצים לאורכם ופורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ. מעבירים את הירקות לקערת ערבוב. חותכים את חזה העוף לריבועים של 1.5 ס"מ ומוסיפים לקערת הירקות. מוסיפים חמוציות ונענע ומערבבים.
3. בקערה קטנה טורפים יחד חומץ, מיונז וחרדל. מוסיפים לסלט ומערבבים בזהירות.
4. להגשה: מרפדים קערת סלט בנבטי הצנונית ועורמים עליהם את הסלט. זורים למעלה את הגרעינים החריפים. 1. מתחילים בהכנת הגרעינים החריפים. במחבת קטנה מערבבים שמן זית ופתיתי צ'ילי, ומחממים מעל להבה בינונית. מוסיפים פפריקה מעושנת, מלח וגרעינים, ומטגנים תוך ערבוב עד שהגרעינים מזהיבים. שופכים מיד לצלחת מרופדת בנייר סופג.
2. פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות בעובי 5 מ"מ. קוצצים את עלי הסלרי. חוצים את המלפפונים החמוצים לאורכם, ופורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ. מעבירים את הירקות לקערת ערבוב. חותכים את חזות העוף לריבועים של 1.5 ס"מ, ומוסיפים לקערת הירקות. מוסיפים חמוציות ונענע ומערבבים.
3. בקערה קטנה טורפים יחד חומץ, מיונז וחרדל. מוסיפים לסלט, ומערבבים בזהירות.
4. להגשה - מרפדים קערת סלט בנבטי הצנונית, ועורמים עליהם את הסלט. זורים למעלה את הגרעינים החריפים..   1. מתחילים בהכנת הגרעינים החריפים. במחבת קטנה מערבבים שמן זית ופתיתי צ'ילי, ומחממים מעל להבה בינונית. מוסיפים פפריקה מעושנת, מלח וגרעינים, ומטגנים תוך ערבוב עד שהגרעינים מזהיבים. שופכים מיד לצלחת מרופדת בנייר סופג.
2. פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות בעובי 5 מ"מ. קוצצים את עלי הסלרי. חוצים את המלפפונים החמוצים לאורכם, ופורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ. מעבירים את הירקות לקערת ערבוב. חותכים את חזות העוף לריבועים של 1.5 ס"מ, ומוסיפים לקערת הירקות. מוסיפים חמוציות ונענע ומערבבים.
3. בקערה קטנה טורפים יחד חומץ, מיונז וחרדל. מוסיפים לסלט, ומערבבים בזהירות.
4. להגשה - מרפדים קערת סלט בנבטי הצנונית, ועורמים עליהם את הסלט. זורים למעלה את הגרעינים החריפים..  
דרג: