סלט עדשים עם גבינת פטה וגבינה בולגרית

סלט עדשים עם גבינת פטה וגבינה בולגרית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט עדשים עם גבינת פטה וגבינה בולגרית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1.5 כוסות עדשים ירוקות
  • 200 גרם פיראוס בולגרית בקוביות
  • 200 גרם פטה כבשים חתוכה לקוביות
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים
  • 1 בצל סגול פרוס דק לטבעות
  • 0.5 כוס עירית קצוצה
  • 100 גרם זיתי קלמטה שחורים
  • 3 כפות עגבניות מיובשות בשמן קצוצות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • 0.5 כוס שמן זית

איך מכינים:

אופן ההכנה: 1. משרים את העדשים במים למשך שעתיים, מסננים מעבירים לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה עד שהעדשים יתרככו אך ישארו מוצקים. מסננים, שוטפים, מסננים שוב ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, מערבבים, משהים לחצי שעה למיצוי הטעמים ומגישים עם לחם טרי.  
דרג: