סלט עגבניות, קרעי פיתה קלויה, זיתים וקוביות בולגרית

סלט פשוט מושלם, צבעוני ומעורר תיאבון, שכיף לקחת בקופסה לימי עבודה חמים וליהנות ממנו בצהריים.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
סלט עגבניות, קרעי פיתה קלויה, זיתים וקוביות בולגרית
עד 10 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם עגבניות שרי בצבעים שונים, חצויות
  • 1 פיתה, מופרדת לשני עיגולים שווים, וחתוכה לשמיניות
  • ½ כוס זיתים שחורים מגולענים
  • צרור עלי פטרוזיליה, שטופים ומופרדים מהגבעולים
  • 100 גרם קוביות בולגרית 5% של פיראוס
  • 1 כפית סומאק
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

אין כמו סלטים שהם ארוחה שלמה. סלטים שמשלבים באופן מדויק בין ירקות, פחמימות וחלבונים, ולא דורשים שום תוספת לצידם. סלט פטוש הוא אחד מהסלטים האלה, ואין הרבה אנשים שיסרבו לשילוב הטעמים שיש בו.

הוא מורכב מעגבניות שרי צבעוניות, קרעי פיתה שקולים מעט בתנור או על מחבת, זיתים שחורים וקוביות של גבינה בולגרית.  מתקבל סלט פשוט מושלם, צבעוני ומעורר תיאבון, שכיף לקחת בקופסה לימי עבודה חמים וליהנות ממנו בצהריים.

1. מחממים מחבת פסים או תנור במצב גריל. מברישים את רבעי הפיתה במעט שמן זית וקולים מספר דקות, עד שהן פריכות. שומרים בצד.
2. בקערה גדולה, מניחים את חצאי העגבניות, הזיתים המגולענים, עלי הפטרוזיליה וקוביות גבינה בולגרית ומערבבים היטב. לפני ההגשה, מתבלים במעט מלח (הגבינה מלוחה דיה), פלפל שחור  ושמן זית ומערבבים. מוסיפים את רבעי הפיתה הקלויה ומגישים מיד.


קלוריוות: 188 למנה |נקודות שומרי משקל: 5 למנה

דרג: