סלט סלרי ותפוח ברוטב שמנת

סלט בסגנון וולדורף בגרסה מעודנת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סולומון \

צילום: יהודה סולומון \

עיצוב: יהודה סולומון

דרג:
סלט סלרי ותפוח ברוטב שמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שורש סלרי גדול
  • 1 תפוח עץ אדום גדול
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • ¼ כוס מיונז משובח
  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • ½ כפית רוטב חזרת לבן (לא הכרחי)
  • קורט סוכר
  • ¼ כוס בוטנים קלויים במלח קלופים וקצוצים גס

אופן הכנה:

1. קולפים את שורש הסלרי וחותכים לרבעים. שומרים את הגבעולים הפנימיים היפים לסלט. חותכים את התפוח לרבעים ומוציאים את הליבה. מגררים את הסלרי ואת התפוח על מגררת גסה (אם משתמשים בדסקית הגירור של מעבד המזון מקבלים תוצאה יפה יותר). מעבירים מיד לקערה, מטפטפים עליהם את שני סוגי החומץ ומערבבים (החומץ עוצר את ההתחמצנות ומונע שינוי צבע). קוצצים דק את גבעולי הסלרי השמורים - יש צורך ב־¼-½ כוס - ומוסיפים לקערה.

2. טורפים יחד מיונז, שמנת, חרדל, חזרת וקורט סוכר. מוסיפים את רוב כמות הרוטב לסלט הסלרי ומערבבים בתנועות הקפצה. מעבירים לכלי הגשה, מטפטפים למעלה את שארית הרוטב וזורים את הבוטנים.
דרג: