סלט סלק ורוקפור ברוטב דבש

מנת פתיחה נהדרת לכל ארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט סלק ורוקפור ברוטב דבש
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 שקית (400) סלק אדום, טרי וקלוף, מוקפא "סנפרוסט"
  • 1 לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • ¼ כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 שקית עלי בייבי או עלי רוקט
  • 100 גרם גבינת גליל-רוקפור מפוררת
  • 1 כף אגוזים כתושים

אופן הכנה:

הכנה
1. פורסים את הסלקים לפרוסות דקות. מגררים מהלימון את הקליפה וסוחטים ממנו את המיץ. מערבבים את מיץ הלימון עם השמן, הדבש, המלח והפלפל.
2. מסדרים את פרוסות הסלק בשכבה אחת, כשהן חופפות זו לזו, על צלחת הגשה. מקפיצים את העלים ברוטב ועורמים במרכז הצלחת. מפוררים על הסלט את הגבינה, זורים את קליפת הלימון המגוררת ואת האגוזים הכתושים.

דרג: