סלט סלק וקממבר

סלט צבעוני ונהדר. סלק ברוטב חמוץ־מתוק, נענע, גבינת קממבר רכה וגרעיני דלעת פריכים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
סלט סלק וקממבר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם סלק אדום, שלם וקלוף, מוקפא, "סנפרוסט"
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית גרגרי קימל
  • 10 עלי נענע גדולים קצוצים גס
  • 1 כף שמן זית
  • 80 גרם גבינת קממבר (עין גדי) של "תנובה"
  • ¼ כוס גרעיני דלעת קלופים קלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. חותכים את הסלקים לקוביות של 1.5 ס"מ, ומעבירים לקערה. יוצקים על קוביות הסלק מיץ לימון וחומץ בלסמי, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
2. משהים במקרר למשך 30 דקות לפחות, לספיגת הטעמים. מערבבים מדי פעם.
3. בינתיים, מחממים היטב מחבת קטנה. כותשים קלות את גרגרי הקימל, ומטגנים אותם תוך ערבוב במשך 2-1 דקות, עד שהם מתכהים מעט.
4. מוציאים את קוביות הסלק מתחמיץ הלימון בכף מחוררת, ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים חצי כפית גרגרי קימל, נענע קצוצה ושמן, ומערבבים בתנועות הקפצה.
5. מעבירים את הסלט לקערת הגשה. חותכים את הקממבר לקוביות של 1 ס"מ, ומפזרים על קוביות הסלק. זורים את שארית הקימל ואת גרעיני הדלעת.

דרג: