סלט סלק אדום ברוקפור ואגוזים ברוטב יוגורט על עלים

בני סיידא משתף במתכון של סלט סלק ברוטב מעניין וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט סלק אדום ברוקפור ואגוזים ברוטב יוגורט על עלים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 120 גרם עלי בייבי טריים
  • 4 סלקים בינוניים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם גבינת קולאז’ רוקפור מפוררת
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים
  • לרוטב יוגורט
  • 2 גביעי יוגורט תנובה או יופלה לבן
  • 1 גביע שמנת תנובה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

1. שמים על צלחת נאה ⅔ מכמות העלים, קולפים את הסלק, חותכים לגפרורים בעזרת מנדולינה או מעבד מזון ומניחים על העלים. מתבלים במלח ובפלפל, זורים מעל את פירורי גבינת הרוקפור והאגוזים. מניחים מעל את העלים הירוקים שנותרו.
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומשפרים תיבול. מגישים את הרוטב ליד הסלט יחד עם לחם טרי.
 
דרג: