סלט נתחוני פילה בקר בסגנון תאילנדי

סלט מושקע ומיוחד שיהפוך כל ארוחה למושלמת וטעימה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט נתחוני פילה בקר בסגנון תאילנדי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם פילה בקר מיושן
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן קטן פרוס
  • 2 גזרים קלופים
  • 2 ענפי בצל ירוק פרוסים לפרוסות אלכסוניות דקות
  • 1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום
  • 1 מלפפון טרי
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 קישואים
  • 1 שורש ג'ינג'ר טרי בגודל ס"מ לערך
  • רוטב טריאקי
  • 1 כפית דבש
  • מלח
  • 1/2 סלסלת נבטי שעועית
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. קוצצים דק את שורש הג'ינג'ר.
2. חותכים את הפילה לניתחונים בינוניים.
3. חותכים את הקישואים, הגזר, המלפפונים והפלפלים לרצועות ארוכות ודקות.
4. מחממים בווק 3 כפות שמן זית וצולים לדקה מכל הצדדים את נתחוני הפילה, מוציאים לצלחת בצד (לצלייה ראשונית בלבד).
5. מוסיפים לאותו ווק 3 כפות שמן זית וצולים את הבצל ל-2 דקות, מוסיפים את הגזר, הפלפל האדום, הפלפל החריף והשום ומקפיצים ביחד מעל חום גבוה ל-2 דקות. מוסיפים את הקישואים והמלפפונים הטריים ומקפיצים לעוד 2 דקות, מעל חום גבוהה תוך ערבוב והקפצה.
6. מוסיפים מעל הירקות את הג'ינג'ר המגורד, 2 כפות רוטב טריאקי, קורט מלח, 2 כפות מים, כפית הדבש, כוסברה, בצל הירוק, פילה ונבטים וצולים לכמה דקות של בישול וחיבור הרוטב.
7. מגישים מיד בעוד הסלט חם.

דרג: