סלט ניסואז צרפתי

סלט מעולה לארוחת ערב קלילה, מרענן ומשביע

מאת: שרית יחזקאל \

מקור מתכון: שרית יחזקל

דרג:
סלט ניסואז צרפתי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ראש חסה קטן
  • קופסת שימורי טונה (170 גרם)
  • 4 תפוחי אדמה (לא מקולפים) מבושלים
  • 3 עגבניות
  • 3 ביצים קשות
  • 6 כפיות מיונית
  • 3 כפות קטשופ
  • כף מיץ לימון
  • 2 כפיות מלח
  • 10 זיתים ירוקים מגולענים

איך מכינים:

אופן ההכנה:

1. מפרידים בידיים את עלי החסה ושטופים כל עלה לחוד,מנערים את המים מהעלים. קורעים את עלי החסה ולחתיכות קטנות ומפזרים על הצלחת הגשה

2. פותחים את קופסת הטונה בפותחן ומסננים את הנוזלים מעל הכיור שופכים את הטונה לקערה ומפוררים אותה בעזרת מזלג מסדרים בצורת עיגול את הטונה לחסה במרכז צלחת ההגשה

3.קולפים את תפוחי האדמה בעזרת כריות האצבעות חותכים אותם לפרוסות דקות ומסרים סביב הטונה.

4.שוטפים היטב את עגבניות ופורסים אותן לפרוסות את הפרוסות חותכים במרכז מסדרים את העגבניות סביב תפוחי אדמה

5. קולפים את הביצים הקשות חותכים אותם לפרוסות ומסדרים סביב העגבניות בצלחת

6. מערבבים בקערית את המיונית הקטשופ ולימון והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה אם יש גושים מועכים אותם בעזרת הכף על דפנות הקערית

7. שופכים את הרוטב סביב הירקות ומקשטים בזיתים ירוקים
 
דרג: