סלט ניסואז

סלט ניסואז, מנה קלאסית וטעימה, מתאימה לארוחת צהריים או ערב כמנה עיקרית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
סלט ניסואז
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ חבילת שעועית ירוקה קפואה, חלוטים
  • ½ חבילת תפוחוני אדמה קפואים, מבושלים לריכוך וחצויים
  • 4 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
  • 8 דגי אנשובי בשמן זית
  • 1 פלפל אדום, ללא הליבה, חתוך לרצועות
  • 350 גרם עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • 1 מלפפון, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1 פלפל חריף, פרוס לטבעות
  • צרור עלי בזיליקום
  • צרור עלי נענע
  • לרוטב:
  • 1 שן שום
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חרדל
  • ¼ בצל, קצוץ דק
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

1. להכנת הרוטב, כותשים את שן השום על קרש חיתוך, ממליחים וקוצצים עד שמתקבלת משחה. מעבירים לקערה ומוסיפים את שמן הזית, מיץ לימון, חרדל, בצל קצוץ. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
2. בקערה נפרדת מניחים את כל רכיבי הסלט ומערבבים היטב. מזליפים מעל את הרוטב ומגישים מיד.
 

דרג: