סלט מיני־ברוקולי עם עוף וענבים

בדיוק מה שצריך ביום קיץ חם - סלט מהיר ללא־בישול, שמשלב בתוכו ירקות, פירות ובשר. נהדר כמנה עיקרית בארוחה קלה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
סלט מיני־ברוקולי עם עוף וענבים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2-3 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם מיני ברוקולי "סנפרוסט"
  • 150 גרם ענבים שחורים בלי חרצנים
  • 210 גרם נתחי חזה עוף אמיתי בתיבול גריל "מאמא עוף" (או חזה עוף צלוי או מבושל)
  • 2 מלפפונים חמוצים בינוניים כבושים במלח
  • 1 כף עלי מרווה טריים קצוצים דק
  • 3 כפות צנוברים מטוגנים ברבע כפית שמן זית
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ יין לבן
  • 1 כף דבש נוזלי
  • ½ כף חרדל דיז'ון חלק
  • ⅛ כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

1. שמים את הברוקולי בקערה, מכסים במים בטמפרטורת החדר, משהים 4-3 דקות ומסננים היטב. חוצים את הענבים לאורכם. חותכים את נתחי חזה העוף לקוביות של 1.5 ס"מ. חוצים את המלפפון החמוץ לאורכו ופורסים לפרוסות דקות. שמים את כל המצרכים החתוכים בקערה ומוסיפים את עלי המרווה הקצוצים.
2. טורפים יחד את המצרכים לרוטב ויוצקים על הסלט. מערבבים בתנועות הקפצה. מעבירים לכלי הגשה. לפני ההגשה זורים למעלה צנוברים מטוגנים.
דרג: