סלט מטבוחת כנען

סלט מטבוחת כנען

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט מטבוחת כנען
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 עגבניות בינוניות, אדומות ובשלות
  • פלפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
  • רבע עד שליש פלפל ירוק חריף קצוץ
  • פפריקה אדומה בשמן (להשיג ברשתות)
  • מלח
  • 3 שיני שום כתושות
  • שמן סויה
  • 120 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן של תנובה
  • בגט טרי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרחיקים את שורש העגבניה עם סכין.
2. חותכים צורת איקס בבטן העגבניה.
3. מעבירים את העגבניות לקערה גבוהה ומעל יוצקים מים רותחים ומשאירים ל-5 דקות.
4. מצננים את העגבניות וקולפים בקלות.
5. חוצים את העגבניות, לוחצים קלות כדי שיצאו הגרעינים וחותכים את העגבניות לקוביות .
6. בסיר מחממים 1/3 כוס שמן ומוסיפים כף פפריקה ואת השום ומטגנים ל-2 דקות תוך ערבוב על חום בינוני.
7. מוסיפים את הפלפלים והעגבניות. מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב עד לריכוך העגבניות.
8. מפזרים מעל 2 קורט מלח ומערבבים.
9. מבשלים לעוד 30 דקות על להבה נמוכה ביותר תוך ערבוב מכוסה בחציו של הסיר.
10. מעבירים את המטבוחה החמה לקערת הגשה, מעל מפוררים עם היד מגבינת הכנען ובוזקים מהפטרוזיליה הקצוצה.
11. מגישים חם בליווי בגט טרי ופריך.
 

דרג: