סלט לבבות ארטישוק קישואים וצפתית

סלט לבבות ארטישוק קישואים וצפתית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט לבבות ארטישוק קישואים וצפתית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית תחתיות ארטישוק
  • 2 קישואים בינוניים, לא קלופים חתוכים למלבנים מאורכים
  • 3+1/2 כפות שמן זית
  • 1 פלפל אדום טרי קטן, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 ענף רוזמרין טרי
  • 1 חבילת גבינת צפתית עיזים 5%
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 עגבניות בשלות רכות, ללא הגבעול
  • מלח
  • קורט סוכר
  • 1 כפית חומץ
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 1 שן שום, חתוכה גס
  • 2 ענפי כוסברה טרייה
  • 1 עגבניה מיובשת, חתוכה גס
  • 5 זיתים שחורים, פרוסים

אופן הכנה:

1. מרתיחים מים עם כפית מלח ומבשלים את תחתיות הארטישוק עד לריכוך קל, מקררים במים צוננים ומסננים לייבוש.
2. חותכים את תחתיות הארטישוק לרצועות בינוניות.
3. צולים את הקישואים וקוביות הפלפל האדום ב-2 כפות שמן זית בתוספת ענף הרוזמרין ובתיבול של 2 קורט מלח ומעט פלפל שחור גרוס. מצננים. משליכים את ענף הרוזמרין.
4. חותכים את הגבינה הצפתית לקוביות בינוניות.
5. טוחנים את העגבניות במעבד מזון עם 2 קורט מלח, קורט סוכר,כפית חומץ, כף וחצי שמן זית, פיסת פלפל אדום חריף, שן שום, כוסברה טריה והעגבניה המיובשת.
6. מערבבים את לבבות הארטישוק עם הקישואים המוקפצים, הזיתים השחורים ומעל יוצקים את רוטב העגבניות.
7. מערבבים קלות ומגישים קר.

דרג: