סלט כרוב ניצנים ושקדים

סלט כרוב ניצנים ושקדים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט כרוב ניצנים ושקדים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם כרוב ניצנים קפוא
  • 150 גרם שקדים
  • שמן לטיגון
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/3 כוס שמן זית
  • סוכר
  • מלח
  • 6 שיני שום חתוכות

אופן הכנה:

1,מרתיחים מי מלח, ומבשלים בהם את הכרוב הניצנים כ-3 דקות: מוציאים בכף מחוררת, ומצננים.
2. חולטים את השקדים:יוצקים עליהם מים רותחים,ומשהים עד שהמים יתקררו:עתה מקלפים את השקדים מקליפתם החומה הדקה ומנגבים.
3. מחממים במחבת את השמן,ומטגנים את השקדים עד שיקבלו גוון זהוב שחום,בוזקים עליהם מעט מלח.
4. מערבבים בקערית את מיץ הלימון,השמן,מעט סוכר והמלח,ובוחשים היטב:יוצקים את הרוטב על כרוב הניצנים,ובוזקים מעל את השום והשקדים.
5. אפשר להגיש חם או קר.
בתאבון

דרג: